اسکیما چیست؟

اسکیما یا Structured Data  یا Schema Markup روشی برای نشانه گذاری وب سایت است. شاید تصور کنیم که خزنده های گوگل وارد سایت ما می شوند دیتا های مختلف را بررسی و در نهایت ایندکس می کنند. حتی بسیاری از افراد معتقدند وقتی سایت با تگ های HTML5 که بخش های مختلف وب سایت را با تگ هایی مثل Header، Footer  و … به بخش های مجزا تقسیم بندی می کند طراحی شود، درک آن برای گوگل ساده می گردد. اما باید به این نکته توجه داشت که برای این که موتورهای جستجو محتوای ما را به خوبی درک کنند نیاز به نشانه گذاری دقیق تر و جزئی تر اطلاعات داریم. نوع نشانه گذاری با توجه به ماهیت صفحه و محتوای آن متفاوت می باشد.

اسکیما یکی از روش ها برای بهبود سئو می باشد. اما این که نحوه تاثیر گذاری آنها در سئو به چه صورت می باشد در ادامه مورد بحث قرار می گیرد.

 

 

مزایای استفاده از اسکیما

در گذشته گوگل برای پاسخ به هر جستجو لیستی از سایت ها را به کاربر نشان می داد. سپس کاربر برای رسیدن به محتوای مدنظر خود به یکی از آن سایت ها مراجعه می کند. اما با آپدیت های به وجود آمده در این موتور جستجو گوگل در تلاش است که مخاطب را سریع تر به پاسخ سوالش برساند. در صفحه SERP به جز لینک وب سایت ها آیتم های دیگری مانند سوالات متداول، نقشه گوگل، تصویر محصولات، قیمت یک محصول و حتی جزئیات یه رویداد را نمایش می دهد. به همین دلیل استفاده از اسکیما می تواند باعث نمایش وب سایت ما به روش های مختلف در صفحه جستجو گردد.

 

مثلا کتاب “من پیش از تو” را در گوگل جستجو کنید. در تصویر زیر می بینید که گوگل تصویری از کتاب را به همراه خلاصه، نویسنده، امتیاز دهی مشتریان و نظرات مشتریان نمایش می دهد.

اسکیما نمایش ریتینگ برای کتاب

 

 

یک نمونه دیگر از اسکیما یا داده های ساختار یافته نظرات کاربران است. در تصویر زیر نحوه نشانه گذاری نظرات مشتریان در صفحه جستجو را برای فیلم “متری شیش و نیم” می بینیم.

 

نمایش داداه های ساختار یافته برای فیلم متری شیش و نیم

این نوع نمایش باعث جلب توجه مخاطب به لینک سایت ها و افزایش CTR یا نرخ کلیک می گردد.

 

 

انواع کدهای اسکیما

کدهای اسکیما در واقع قالب هایی برای درج دیتای ساختاریافته برای موضوعات مختلف است. ساختاردهی داده ها شامل اطلاعات اشخاص، مکان ها محصولات، مقالات و … است. با مراجعه به وب سایت schema.org می توانید لیست کاملی از اسکیما های موجود را بررسی کنید. اسکیماها به طور معمول برای موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد

  • مقالات (Articles)
  • رویداد ها (Events)
  • محصولات (Products)
  • اشخاص (People)
  • سازمان های (Organizations)
  • کسب و کار های محلی (Local Businesses)
  • نظرات (Reviews)
  • دستور پخت (Recipes)
  • شرایط پزشکی (Medical conditions)

 

قراردادن کدهای اسکیما در سایت به موتور جستجو در درک محتوای سایت شما کمک می کند. سپس موتور جستجو می تواند این اطلاعات را از طریق Rich Snippets به نمایش بگذارد.

به عنوان مثال در اینجا نتیجه صفحه دستور پخت پیتزا با جزئیات نمایش داده می شود. دلیل این مسئله استفاده از اسکیما در این سایت می باشد.

 

کدهای اسکیما دارای سه نوع Microdata، RDFa، JSON-LD می باشد. در همه این روش ها هدف ارائه داده های ساختاریافته به گوگل برای شناسایی بهتر وب سایت می باشد.  بنابراین از این نظر تفاوتی ندارد که از کدامیک از کدهای اسکیما استفاده کنید. در سایت های وردپرسی معمولا از JSON-LD استفاده می گردد. این کدها را می توان با استفاده از افزونه هایی که امکان اضافه کردن کد در هدر یا فوتر وب سایت می دهند، به صفحات اضافه می شوند.

 

چطور اسکیمای JSON-LD را ایجاد کنیم؟

برای ایجاد اسکیمای JSON-LD که معمولا JSON نامیده می شود، راه های زیادی وجود دارد ما در این جا به معرفی مهمترین روش های آن می پردازیم.

روش اول: استفاده از سایت Schema.org

سایت Schema.org سایت مرجع داده های ساختار یافته می باشد. همانطور که گفتیم در این سایت انواع اسکیماها توضیح داده شده است می توانید با مراجعه به این وب سایت و جستجوی اسکیمای مد نظر خود، کد های مربوطه را پیدا کنید.

 

استفاده از سایت Schema.org برای پیدا کردن داده های ساختار یافته مناسب

روش دوم: استفاده از وب سایت های تولید کننده اسکیما

وب سایت های تولید کننده اسیکما برای سهولت در ایجاد اسکیماهای JSON مورد استفاده قرار می گیرند. زیرا نوشتن این کدها تا حدی نیاز به آشنایی با زبان برنامه نویسی دارد. برای پیدا کردن این سایت ها کافی است عبارت schema generator را در گوگل جست و جو کنید. معروف ترین سایتی که برای ایجاد کدهای اسکیما مورد استفاده قرار می گیرد سایت technicalseo.com می باشد. مطابق تصویر زیر کافی است اسکیمای مدنظر خود را انتخاب کنید و فرم باز شده در سمت راست سایت را تکمیل کنید. به طور همزمان کدهای JSON ایجاد شده برای شما در سمت چپ تصویر نمایش داده می شوند.

استفاده از Schema generator  و سایت technicalseo.com برای درج کدهای اسکیما

 

اضافه کردن کد های JSON به سایت

روش های متعددی برای اضافه کردن کدهای JSON به سایت وجود دارد. اما در صورتی که از سایت های وردپرسی استفاده می کنید ساده ترین راه استفاده از افزونه Header and Footer Scripts می باشد. این افزونه در مخزن وردپرس وجود دارد و می توانید آن را به صورت رایگان دانلود و نصب کنید. سپس با استفاده از سایت های ایجاد اسکیما می توانید اسکیمای مد نظر خود را تولید کنید. کافی است کد های ساخته شده را در باکسی که این افزونه در اختیار شما قرار می دهد اضافه کنید. سپس تغییرات را ذخیره کنید تا این کد ها به صورت خودکار به سایت شما اضافه شوند.

 

نحوه تست کدهای اسکیما

ممکن است کدهای اسکیما نوشته شده دارای خطاهایی باشند که نتوانیم آن ها را به سادگی تشخیص دهیم. بعد از ایجاد کد های اسکیما می توانیم آن ها را پیش از درج در سایت تست کنیم و درصورت داشتن خطا آن ها را برطرف کنیم. حتی در صورتی که این کدها قبلا در سایت شما درج شده اند می توانید صحت آن ها را بررسی کنید. برای این کار از سایت structured data testing tool  استفاده می گردد. این وب سایت یکی از ابزارهای مهم گوگل است که به شما در تست و رفع خطای داده های ساختار یافته کمک می کند.

structured data testing tool برای بررسی و تست کدهای اسکیما درج شده در سایت

 

جمع بندی

با این که گوگل با کمک آپدیت های خود و بررسی وب سایت ها سعی در درک دقیق محتوای صفحات دارد اما برای اضافه کردن داده های ساختار یافته می توانیم به گوگل کمک کنیم. اسکیما یا داده های ساختار یافته برای انواع محتواها مانند معرفی اشخاص، درج سوالات متداول، رویدادها، مقالات و …. قابل استفاده است. البته اسکیما ها به این موارد ختم نمی شوند و برای دیدن لیست کامل اسکیماها می توانید به وب سایت schema.org مراجعه کنید. کدهای اسکیما انواع مختلفی دارند و با روش های مختلف در سایت درج می گردند. متناسب با نوع سایت و محتوای خود می توانید روش مناسب را برای این کار انتخاب کنید.

درباره ما

زانیم در تلاش است برای هر پروژه همه ابعاد فنی، و تکنولوژیکی یک پروژه را بررسی کند و مناسبترین راه کارها را برای برآورده سازی نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت پروژه ها برآورده سازد.

بررسی اختصاصی هر پروژه و رویکرد فنی و  Solution  محور به پروژه ها مواردی است که می تواند برای هر پروزه ارزش افزوده قابل توجهی به همراه داشته باشد. 

تماس با ما

کلیه حقوق این سایت مربوط به گروه زانیم می باشد.

برای دریافت لیست رپورتاژهای انگلیسی با ما تماس بگیرید.
This is default text for notification bar