CTR یا نرخ کلیک و روش های بهبود

شاید اکثر افرادی که به دنبال سئو سایت هستند تصور کنند که اگر در نتایج جستجو رتبه کسب کنند یعنی موفق شده اند. اما به این فکر کنید که اگر حتی بین نتایج اول تا سوم گوگل قرار بگیرید ولی کسی روی سایت شما کلیک نکند، چطور می توانید محصولات خود را به فروش برسانید. اینجا نقش CTR در سئو سایت مشخص می گردد.

در ادامه ابتدا بررسی می کنیم که CTR چیست؟ و سپس روش های بهبود CTR را شرح می دهیم. با رعایت تکنیک های بهبود CTR می توانید ترافیک سایت خود را افزایش دهید و به اهدافی که در سئو و فروش محصولات یا خدمات دارید برسید.

 

CTR چیست؟

CTR مخفف Click Through Rate است و به معنای نرخ کلیک می باشد. به بیان ساده تر نرخ کلیک درصد نمایش های سایت در صفحه جست و جو است که منجر به کلیک می شود. به عنوان مثال اگر یکی از صفحات سایت شما دارای میزان نمایش(impression) 1000 و تعداد کلیک 1 باشد، میزان CTR این صفحه برابر با 0.1% خواهد بود.

CTR بالا نشان دهنده این است که کاربران متوجه می شوند که تبلیغ یا سایت شما مرتبط است و روی آن کلیک می کنند. درنقطه مقابل CTR پایین نشان دهنده این است که کاربرای محتوای شما را به عنوان یک محتوای مرتبط انتخاب نکرده اند.

همانطور که گفتیم هدف ما از سئو این است که وقتی جایگاه مناسبی کسب کردیم کاربر وارد سایت ما شود. اما CTR نه تنها در سئو بلکه همه تبلیغات کلیکی تاثیر گذار است. به عنوان مثال در تبلیغات گوگل ادز CTR یکی از موارد مهمی است که باید بهینه سازی شود. بهبود نرخ CTR یکی از عوامل مهم در اثر بخش کردن فرایند های سئو و بهینه سازی سایت می باشد.

 

تشخیص میزان CTR از طریق گوگل سرچ کنسول

CTR یکی از معیار های سئو سایت می باشد لذا تشخیص میزان CTR می تواند به ما در برنامه ریزی برای بهینه سازی سایت کمک کند. همانطور که گفتیم گوگل سرچ کنسول می تواند اطلاعات مهمی در مورد فاکتورهای سئو به ما بدهد. به کمک این ابزار می توانید متوسط CTR را برای صفحات مختلف سایت خود تعیین کنید. همانطور که می بینید ما در اینجا از واژه متوسط CTR استفاده کردیم نه CTR خالص. حتما می دانید که یک صفحه می تواند برای کلمات کلیدی مختلف رتبه های متفاوتی کسب کند. در نتیجه می تواند برای هر یک از کلمات کلیدی CTR های مختلف داشته باشد. در صورتی که نرخ کلیک را در سطح صفحه بررسی می کنید متوسط CTR به شما نمایش داده می شود. اما اگر CTR را طبق هر کلمه بررسی کنید، دقیقا نرخ کلیک همان کلمه به شما نمایش داده می شود.

بررسی CTR یا نرخ کلیک در گوگل سرچ کنسول

 

روش های بهبود CTR

تا اینجا به معرفی معیار CTR و اهمیت آن در سئو سایت پرداختیم. در این بخش به معرفی روش های بهبود CTR می پردازیم.

 

عنوان سئو

عنوان سئو عنوانی است در صفحه جستجو پیش از ورود کاربر به سایت شما نمایش داده می شود. این عنوان با تگ H1 سایت شما الزاما یکی نیست اما تشابهاتی دارند. عنوان سئو توسط تگ title تعیین می شود. در صورتی که از CMS وردپرس استفاده می کنید می توانید به کمک افزونه yoast این تگ را درج کنید. در صورتی که از سایت با طراحی اختصاصی استفاده می کنید می توانید از طراح سایت خود بخواهید امکان درج این تگ ها را برای صفحات مختلف سایت شما ایجاد کند.

نوشتن عنوان جذاب و کامل مطابق با محتوای صفحه و جستجوی کاربر نقش مهمی در بهبود CTR دارد. عنوان های جذاب مخاطب را تشویق می کند که از بین نتایج سایت شما را انتخاب کنند. در مقابل حتی اگر تولید محتوا را به خوبی انجام داده اید، ولی عنوان جذابی برای محتوا انتخاب نکرده باشید، نمی توانید به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.

بهینه سازی عنوان سئو در صفحه سرپ برای بهبود CTR

 توضیحات متا

توضیحات متا یا Meta Description در واقع توضیحاتی است که زیر عنوان سئو و URL در نتایج جستجو به کاربر نشان داده می شود . این توضیحات باید هم از نظر سئو و استفاده از کلمات کلیدی بهینه شده باشند هم باید بتواند کاربر را ترغیب به کلیک کردن نماید. توضیحات متا به کاربر کمک می کند که پیش از کلیک روی یک نتیجه بررسی کند که آیا صفحه مورد نظر با هدف او از جستجو مطابقت دارد یا خیر.

درج متا دسکریپشن برای بهینه سازی نرخ کلیک

 

به عنوان مثال تصویر بالا را در نظر بگیرید. در این مثال سایت اول توضیحات متا را به صورت کامل و جذاب درج کرده است. در حالی که توضیحات متای سایت دوم بسیار کوتاه و سئو نشده است. همین موضوع باعث کاهش CTR می گردد.

 بهینه سازی URL

بهینه سازی آدرس های URL به کاربر کمک می کند صفحه مد نظر خود را بهتر انتخاب کند. آدرس های URL طولانی و گمراه کننده باعث کاهش نرخ کلیک می گردد. کاربر با دیدن آدرس های پیچیده نسبت به درست بودن صفحه شک می کند و در نتیجه ترجیح می دهد نتایج دیگر را انتخاب کند.

 

داده های ساختار یافته یا اسکیما

همانطور که گفتیم کدهای اسکیما کمک می کند موتور های جستجو بهتر محتوای صفحات ما را درک کنند. استفاده از کدهای اسکیما می تواند ظاهر سایت ما را در نتایج جستجو تغییر دهد. این مسئله باعث جلب توجه کاربر و افزایش CTR سایت می گردد. برای سایت های با موضوعات مختلف اسکیما های متفاوت وجود دارد. در صورت استفاده از فرصت های مرتبط با محتوای خود می توانیم اسکیمای مناسب برای سایت خود ایجاد کنیم.

بهینه سازی CTR در صفحه جستجوی گوگل SERP

جمع بندی

سئو سایت و تبلیغات اینترنتی به منظور جذب مخاطب به سایت انجام می گردد. اگر وب سایتی در نتایج جستجو رتبه خوبی کسب کند ولی کاربران روی آن سایت کلیک نکنند کلیه تلاش های انجام شده بی ثمر می گردد. CTR یا نرخ کلیک یکی از معیار های بررسی میزان کلیک در مقایسه با میزان دیده شدن سایت در موتور جستجو می باشد. به کمک روش های بهبود CTR بیان شده می توانید نرخ کلیک سایت خود را به صورت چشمگیری بهبود دهید.

 

درباره ما

زانیم در تلاش است برای هر پروژه همه ابعاد فنی، و تکنولوژیکی یک پروژه را بررسی کند و مناسبترین راه کارها را برای برآورده سازی نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت پروژه ها برآورده سازد.

بررسی اختصاصی هر پروژه و رویکرد فنی و  Solution  محور به پروژه ها مواردی است که می تواند برای هر پروزه ارزش افزوده قابل توجهی به همراه داشته باشد. 

تماس با ما

کلیه حقوق این سایت مربوط به گروه زانیم می باشد.

برای دریافت لیست رپورتاژهای انگلیسی با ما تماس بگیرید.
This is default text for notification bar