گیمیفیکیشن

جذب مخاطب و تبدیل مخاطب به مشتری وفادار یکی از اهداف اصلی اکثر کمپین های تبلیغات و بازاریابی هست. یکی از روش هایی که می تواند مخاطب را درگیر و همراه کند استفاده از گیمیفیکیشن یا بازی سازی می باشد. این روش به حدی تاثیر گذار بوده که درآمد حاصل از بسیاری از کمپین های گیمیفیکیشن بالاتر از فیلم های هالیوود است. در ادامه به معرفی این روش، دلایل تاثیر گذاری آن در سایت و اصول آن می پردازیم.

گیمیفیکیشن چیست؟

گیمیفیکیشن (Gamification) یا بازی سازی به معنای ساده استفاده از بازی برای درگیر کردن کاربران و هدایت آن ها به سمت هدف خاصی است. ایجاد حس پیشرفت ، درگیر کردن مخاطب در بازی، انگیزه دادن دائمی و سلسله مراتبی از ویژگی های مشترک همه طرح های ساخته شده برای گیمیفیکیشن هست. گیمیفیکیشن لزوماً به معنای انجام بازی نیست. به عبارت ساده تر این روش یک “سیستم امتیازدهی” هدایت شده است. نقطه مشترک همه بازی ها هدایت مخاطب به سمت انجام کاری برای پیشرفت است. طراحی بازی برای گیمیفیکیشن نباید آنقدر پیچیده باشد که مخاطب از ترس شکست بازی را ترک کند و مسیر طراحی شده را ادامه ندهد. جذب مخاطب برای انجام دادن گیم و حفظ او در بازی نقش مهمی در بالا بردن درآمد حاصل از بازی دارد. آمارها نشان می دهد بازی ها از نظر سرگرمی های درآمدزا به راحتی از هالیوود پیشی گرفته اند!  

چرا گیمیفیکیشن موثر است؟

در دنیای امروز جذب مخاطب و تاثیر گذاشتن روی او یکی از روش های مهم کسب درآمد می باشد. ممکن است با تولید محتوا جذاب، طراحی سایت هدفمند بخواهیم مخاطبان خود را درگیر کنیم. اما چرا گیمیفیکیشن موثر تر از سایر روش ها است؟ گیمیفیکیشن از تمایلات انسانی برای رقابت، موفقیت، پیشرفت، رسیدن به برد حتی در یک بازی ساده، گسترش تعاملات اجتماعی استفاده می کند. در واقع این بازی ها فضایی را برای کاربر فراهم می کند که بتواند برنده معرفی شود و مورد تشویق قرار بگیرد. مخاطب بدون آن که خود بداند وارد مسیری می شود که در ابتدا می تواند به سادگی به موفقیت برسد. اما بعد از این که به دریافت این حس موفقیت وابسته شد، باید کارهایی که در بازی طراحی شده است را انجام دهد. در این مرحله ممکن است از مخاطب خواسته شود خرید انجام دهد، دوستان خود را به بازی دعوت کند و … . گیمیفیکیشن به نوعی طراحی می شوند که اگر کاربر برنامه بازی را انجام ندهد به سختی می تواند در بازی رشد کند یا روند رشد او بسیار کند می شود. همچنین کاربر برای خرید تشویق می شود و به او پیشنهاداتی داده می شود که حس کند کاری که در مسیر بازی انجام می دهد ساده است و در ازای آن به اهدافی که می خواهد می رسد.

گیمیفیکیشن در سئو

در سال های اخیر شرکت های زیادی برای بهبود موقعیت خود در موتور جستجو به دنبال سئو هستند. این موضوع باعث رشد سئو و اهمیت این خدمات در برنامه مارکتینگ شرکت ها شده است. با این حال همواره سئو با چالش های مختلفی روبرو است که در این قسمت به برخی از این چالش ها اشاره می کنیم.

  • رقابت بالا برای اکثر قریب به اتفاق کلمات کلیدی
  • بهینه سازی سایت و سئو می تواند کاربران را جذب کند، که البته وظیفه بسیار سخت و مهمی است. اما پس از جذب مخاطب باید برای تبدیل مخاطب به مشتری، برنامه های ویژه ای داشته باشیم.
  • اگر منحصراً بر روی SEO تمرکز کنیم سایر روش های جذب مخاطب را از دست می دهیم. لذا سهم بازار ما از سایر رسانه هایی که مخاطبانمان در آن حضور دارند کاهش می یابد.

با توجه به موارد ذکر شده اگر در بهینه سازی سایت خود به موفقیت رسیده اید و به دنبال بازارهای جدید هستید، شبکه های اجتماعی می تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. بازاریابی شبکه های اجتماعی(Social Media Marketing) یا به اختصار SMM در سالهای اخیر بسیار محبوب شده است. از طریق مدیریت صحیح پروفایل های اجتماعی، می توان مخاطبان خود را جلب کرده و آنها را ترغیب کنیم که از وب سایت ما بازدید کنند. در این شبکه ها می توانیم از ابزارهای مختلفی مانند گیمیفیکیشن برای همراه کردن مشتری استفاده کنیم. فضای سوشال مدیا به دلیل امکان برقراری ارتباط تنگاتنگ با مشتری، برای اجرای گیمیفیکیشن مناسب تر است.  

 استفاده از تکنیک های گیمیفیکیشن در وب سایت

استفاده از تکنیک های گیمیفیکیشن در وب سایت می تواند به بهبود و اثر بخش کردن برنامه های سئو و بازاریابی شبکه های اجتماعی کمک کند. موارد زیر بخشی از اثرات استفاده از تکنیک های گیمیفیکیشن در وب سایت را بیان می کند

  • گیمیفیکیشن کمک می کند تا وفاداری کاربر وب سایت را با استفاده از پاسخگویی به نیاز های اساسی (چالش ها ، جوایز ، موفقیت ها و غیره) به دست آورید.
  • با استفاده از بازی سازی می توان کارهای خسته کننده را به کارهای جذاب تبدیل کنیم و مشارکت کاربر را ارتقا دهیم.
  • بازی سازی این امکان را به ما می دهد که از رقبای خود متمایز شویم. به ویژه این که اکثر وب سایت ها هنوز از این نوع تکنیک ها استفاده نمی کنند.
  • از مهم ترین ویژگی های این روش باقی ماندن در ذهن مخاطب، بالا بردن آگاهی برند و پیدا کردن مشتریان وفادار است.

 

اصول اصلی گیمیفیکیشن

برنامه ریزی برای اجرای کمپین های بازی سازی می بایست با رعایت اصول اصلی گیمیفیکیشن انجام گردد. برخی از نکات اصلی که برای گیمیفیکیشن میبایست رعایت شود در بخش زیر لیست شده است.

انتخاب وظایف قابل دستیابی

با انتخاب بازی های قابل انجام و تعریف اهداف سهل الوصول می توانیم مخاطب را حفظ کنیم. برای مثال ایجاد مسابقه، گردونه شانس ، پازل نمونه های رایج بازی سازی هستند.  وظیفه ای که برای حل بازی پیشنهاد می کنید، نباید خیلی پیچیده باشد تا افراد بتواند آن را حل کند.

تعریف هدف مشخص برای مشتری

قوانین و مقررات باید برای همه ساده و قابل درک باشد. اگر چالش پیچیده باشد و زمان زیادی طول بکشد ، افراد در همان شروع از بازی خارج می شوند.

طراحی گرافیک جذاب

از هر عنصر گیمیفیکیشن که استفاده می کنید ، باید طراحی متمایزی داشته باشد و با نمونه های مشابه رقبا متفاوت باشد. به عنوان مثال ، هنگام استفاده از مسابقه وب سایت ، از طراحی های جدید متناسب با ترندهای طراحی سال استفاده کنید. یا با استفاده از طراحی های پویا و متحرک نظر کاربران را جذب کنید. این کار باعث می شود.

طراحی روند سرگرم کننده در بازی

هیچ کس بازی های کسل کننده را دوست ندارد. البته ، مردم وقت خود را صرف انتظار رسیدن به انگیزه ی پایان بازی می کنند. اما برنامه بازی نیز باید سرگرم کننده باشد. تا انگیزه مخاطب را حفظ و حتی او را بیشتر ترغیب کند.

تعریف پاداش برای مخاطب

جایزه نهایی را دقیق را برای مشتری مشخص نکنید زیرا این کار هیجان را از بین می برد. با این حال ، مخاطب باید بداند که در پایان به چه چیزی خواهد رسید.   جمع بندی روش های زیادی برای جذب مخاطب وجود دارد که هر کسب و کاری بر مبنای استراتژی خود می تواند از آن استفاده کند. قالب کسب و کار ها در شروع به سراغ طراحی سایت و سئو می روند. بسیاری از شرکت هایی که این مراحل را با موفقیت می گذرانند به دنبال جذب مشتریان جدید هستند. برای جذب مشتریان جدید باید به سراغ رسانه و روش های جدید رفت و از پتانسیل های آن های استفاده کرد. یکی از روش هایی که می تواند مخاطبان زیاد و در عین حال وفاداری را با آگاهی بالایی از برند به همراه آورد روش گیمیفیکیشن یا بازی سازی است. این روش با تعریف بازی هایی برای ایجاد حس موفقیت، پیشرفت و ارتقاء تعاملات به جذب مخاطب می پردازد. همین حس باعث همراهی مخاطب با برند و جذب او می شود. در اجرای کمپین های گیمیفیکیشن باید از اصول اصلی آن استفاده کنیم تا پروژه ما با موفقیت انجام شود.

درباره ما

زانیم در تلاش است برای هر پروژه همه ابعاد فنی، و تکنولوژیکی یک پروژه را بررسی کند و مناسبترین راه کارها را برای برآورده سازی نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت پروژه ها برآورده سازد.

بررسی اختصاصی هر پروژه و رویکرد فنی و  Solution  محور به پروژه ها مواردی است که می تواند برای هر پروزه ارزش افزوده قابل توجهی به همراه داشته باشد. 

تماس با ما

کلیه حقوق این سایت مربوط به گروه زانیم می باشد.

برای دریافت لیست رپورتاژهای انگلیسی با ما تماس بگیرید.
This is default text for notification bar