A/B تست در سئو

A/B تست در سئو به معنای اجرای تست های سئو روی وب سایت های جانبی یا تست برای بررسی نتایج در نظریه پردازی سئو است. همه ما سئوکار ها می دانیم اگر تغییر خاصی را روی یک وبسیات انجام دهیم که از نتیجه آن مطمعن نیستیم، ممکن است این موضوع باعث افت سایت ما یا حتی پتالتی شود. زمانی که الگوریتم جدیدی معرفی می شود، یا آپدیت های جدیدی در گوگل معرفی شده، برای بررسی تاثیر این آپدیت ها نیاز به A/B تست داریم. در واقع از آنجا که از نتیجه فرضیه های خود در سئو مطمعن نیستیم نباید این تغییرات را در سایت اصلی (money website) انجام دهیم.

انجام تغییراتی که نتیجه آنها اثبات شده نیست می تواند باعث افت ترافیک و از دست دادن رتبه های سایت ما شود. به ویژه اگر به عنوان یک آژانس سئو کار می کنید، و نسبت به سایت های مشتری تعهد دارید، هرگز نباید این تست ها را روی سایت مشتری انجام دهید. معمولا سئو کار ها و آژانس های سئو چندین سایت به عنوان تست دارند که به کمک این سایت ها استراتژی های سئو خود را تست می کنند.

 

A/B تست در سئو سایت های بزرگ

در سایتهای کوچکتر ایجاد تغییرات در SEO و آزمایش نتایج می تواند بسیار ساده باشد. هرچه دامنه وب سایت کوچکتر باشد، تعداد صفحات و پیچیدگی قلب کمتر است و می توان به راحتی تغییرات را روی سایت اعمال کرد. بعد از این که این تغییرات را اعمال کردید، سپس می توانید موقعیت SERP را بررسی کنید. در این مرحله می بینید که تغییرات شما تا چه حد با آپدیت های گوگل همخوانی داشته یا چه مقدار راه را اشتباه رفته اید.

اما هرچه سایت بزرگتر می شود، تعداد صفحات بیشتر می شوند و قالب و کدنویسی سایت نیز پیچیده تر می شود. مثلا با وب سایت های تجارت الکترونیک با هزاران تا میلیون ها محصول مثل دیجیکالا، دیوار و شیپور را در نظر بگیرید. اگر بخواهم A/B تست در سئور یکی از صفحات محصول اجرا کنیم تا ببینم آیا تأثیر سئویی مثبتی دارد یا منفی ، به احتمال زیاد مجبوریم به دلیل ماهیت قالب آن ، آن را در همه صفحات محصول پیاده سازی کنیم.

A/B تست در سایت های بزرگ می تواند نتیجه ای بین صفر تا صد را داشته باشد. اگر اثر مثبت داشته باشد سئو سایت شما رشد می کند، اما اگر اثر منفی اشته باشد چطور این کار قابل جبران است؟ قطعا تا جبران این موضوع بسیاری از مشتریان خود را از دست می دهید و کاهش چشم گیری در میزان فروش شما به وجود خواهد آمد. این تنها یک نمونه از سردردهایی است که در A/B تست سئو سایت های بزرگ با آن روبرو هستیم.

تقسیم بندی تست های AB

در بازاریابی آنلاین دو تخصص مهم وجود دارد یکی SEO یا بهینه سازی موتورهای جستجو است که احتمالاً با آن آشنایی دارید و CRO به معنی بهینه سازی نرخ تبدیل می باشد. هر دوی این رشته ها به دنبال بهینه سازی تجربه کاربری در یک وب سایت برای دستیابی به نتیجه مطلوب هستند. هدف تیم CRO افزایش نرخ تبدیل است که برای مثال در سایت های فروشگاهی به معنی انجام فرایند خرید می باشد. هدف تیم SEO نیز افزایش احتمال یک اقدام خاص کاربر است. اما در مورد سئو، کاربر درواقع یک موتور جستجو است و هدف این است که موتور جستجو رتبه سایت را به خوبی نشان دهد.

تست A / B وب سایت

اکثر کارهایی که ما برای مشتریان در سمت CRO انجام می دهیم جهت تست استراتژی های جدید و بررسی رفتار کاربر است. متداول ترین روش انجام این کار استفاده از سیستم عامل های تست A/B است.

تست A/B در بخش CRO به این صورت است که لندینگ فعلی را نگه می داریم و یک لندینگ که قصد داریم جایگزین کنیم را ایجاد می کنیم. سپس ترافیک سایت را به دو بخش تقسیم می کنیم. 50% ترافیک وارد لندینگ قبلی می شود و 50% ترافیک باقیمانده وارد لندینگ جدید می شوند.

 

اساس این نوع A/B تست بررسی رفتار کاربر در لندینگ های مختلف است. برای مثال در سایت های فروشگاهی صفحه ای که نرخ تبدیل بالاتری داشته باشد به عنوان لندینگ نهایی انتخاب می شود. انواع تغییراتی که در این بخش اجرا می شود ممکن است از تغییرات ساده مثل اضافه کردن یک بنر در بالای صفحه ساده باشد. یاتغییرات بسیار پیچیده باشند مثل بازسازی کامل روند تسویه حساب یا UI صفحه.

در این نوع تست پیاده سازی سیستم آماری ککه به دقت رفتار کار بر را بررسی کند بسیار مهم است. همچنین میزان ترافیک ورودی به صفحه باید به اندازه کافی باشد تا نتایج اتفاقی نباشند.

اگر فرضیه شما در تست A/B صحیح بود است می توانید تغییرات را با اطمینان از تاثیر مثبت آن روی سایت خود پیاده سازی کنید. اما اگر فرضیه شما نا موفق بود سایت خود را از اشتباه بالقوه  و  پرهزینه ای نجات داده اید !

 

این یک روش عالی برای بررسی تاثیر تغییرات قبل از پیاده سازی نهایی در سایت است. این نوع A/B تست اهمیت زیادی دارد به ویژه زمانی که کوچکترین تغییر در نرخ تبدیل می تواند میلیون ها دلار بر درآمد سایت تاثیر بگذارد.

درباره ما

زانیم در تلاش است برای هر پروژه همه ابعاد فنی، و تکنولوژیکی یک پروژه را بررسی کند و مناسبترین راه کارها را برای برآورده سازی نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت پروژه ها برآورده سازد.

بررسی اختصاصی هر پروژه و رویکرد فنی و  Solution  محور به پروژه ها مواردی است که می تواند برای هر پروزه ارزش افزوده قابل توجهی به همراه داشته باشد. 

تماس با ما

کلیه حقوق این سایت مربوط به گروه زانیم می باشد.

برای دریافت لیست رپورتاژهای انگلیسی با ما تماس بگیرید.
This is default text for notification bar