9 روش پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب سئو با ابزارهای رایگان

سئو و بهینه سازی فرایندی است که به فاکتورهای زیادی بستگی دارد و هر یک از این فاکتورها در زمان مناسب خود می بایست بهینه شود. در مقاله دیگری که در بلاگ ارائه داده شده روند کلی و نقطه شروع و پایان فرایند سئو را توضیح داده ایم. البته باید در نظر داشته باشیم که بهینه سازی سایت هرگز نقطه پایان ندارد و فرایندی پویا و همیشگی است. یکی از اولین کارهایی که در فرایند سئو انجام شود پیدا کردن کلمات کلیدی می باشد.

با این که الگوریتم های گوگل هر روز در حال رشد و قویتر شدن است و هوش مصنوعی گوگل در تلاش است تا محتوا را درک کند، اما هنوز هم کلمات کلیدی نقش مهمی را برای نمایش یک سایت به کاربران دارد. به همین دلیل در این مقاله می خواهیم 9 روش پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب سئو  را معرفی کنیم و توضیح مختصری در مورد هر یک از این ابزار ها ارائه کنیم. با ما همراه باشید مطمئنا بعد از این مقاله می تونید پیدا کردن کلمات کلیدی رو برای پروژه های مختلف دقیق تر از قبل انجام بدید

1- پیشنهادات گوگل

وقتی در صفحه سرچ موضوعی را جستجو می کنیم پایین فیلد جستجو گوگل پیشنهاداتی در مورد موضوع جستجوی ما نمایش داده می شود. گوگل جستجوی کاربران دیگر را رصد می کند. در صورتی که ما کلمه ای را سرچ می کنیم، سایر جستجوهای مرتبط را به ما نمایش می دهد.

این ویژگی نه تنها به کاربران کمک می کند سریع تر به نتیجه مورد نظر خود برسند بلکه این پیشنهادات برای کارشناسان سئو هم ایده های خوبی به همراه دارد!

پیشنهادات گوگل برای پیداکردن کلمات کلیدی رایگان
پیشنهادات گوگل برای پیدا کردن کلمات کلیدی

2- جستجوهای مرتبط در گوگل (Searches related)

وقتی موضوع مورد نظر خود را در صفحه SERP (همان صفحه جستجو گوگل) جستجو می کنیم در پایین صفحه بخشی به عنوان search related به ما نشان داده می شود. این بخش نشان دهنده موضوعات مرتبط با جستجوی ما را می باشد. این جستجو ها پیشنهادات خوبی برای ما در تولید محتوا و تعیین کلمات کلیدی مرتبط است.

پس از این که این کار را انجام دادیم، هر یک از نتایج را می توانیم در گوگل جستجو کنیم تا به کلمات و عبارات طولانی تر (لانگ تیل) برسیم.

search related گوگل برای پیدا کردن کلمات کلیدی
پیدا کردن رایگان کلمات کلیدی با استفاده از google search related

3- KWfinder

یکی از بهترین و کامل ترین ابزار های تحقیق کلمات کلیدی KWfinder است. مهمترین مشکل در استفاده این سایت نیاز به خرید اکانت و پرداخت ارزی می باشد. البته این سایت بخش رایگان هم دارد. ولی اکانت های رایگان این سایت هم بسیار محدود می باشد و پس از اتمام اشتراک با هر ایمیل باید ایمیل جدیدی وارد کنیم و همین چرخه را ادامه دهیم!

ولی این سایت بسیار کاربردی است و حتما استفاده از قابلیت های این سایت رو به شما توصیه می کنیم. بعد از ورود به اکانت خود صفحه زیر را خواهید دید. در این جا می توانید:

1- کلمات کلیدی یا آدرس سایت مدنظر خود را جستجو کنید

2-  در این جا کلمه کلیدی مدنظر خود را وارد نمایید

3- در بخش بعد می توانید کشور مد نظر خود را انتخاب کنید. البته ایران در این لیست نیست. می توانید فیلد anywhere را انتخاب کنید.

4-  در فیلد بعد می توانید زبان را انتخاب کنید.

و Find Keywords را بزنید تا نتیجه جستجو نمایش داده شود.

 KWfinder برای پیداکردن کلمات مناسب سئو سایت
KWfinder صفحه نخست برای شروع کیورد ریسرچ برای سئو

در صفحه ای که به ما نمایش داده کلمات کلیدی مرتبط، میزان سختی این کلمه میزان جستجوی کلمه کلیدی در ماه، ترند مربوطه و… را می توان بررسی کرد. از این اطلاعات می توانید خروجی CSV بگیرید و این اطلاعات را ذخیره کنید.

در سمت چپ سایت میزان سختی کلمه کلیدی مد نظر و نتایج گوگل بعد از سرچ این کلمه نمایش داده می شود. KWfinder یکی از ابزارهای معتبر برای پیدا کردن کلمات کلیدی (کیورد ریسرچ) می باشد. این ابزار تقریبا در تمام آژانس های سایت و توسط تمام سئو کارها مورد استفاده قرار می گیرد.

پیدا کردن کلمات کلیدی با استفاده از KWfinder

 

4- استفاده از keyword planner

Keywordplanner یکی از بخش های سرویس Google Ads است که برای یافتن کلمات کلیدی سئو مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار در نگاه اول رایگان است. ولی اگر بخواهیم اطلاعات دقیقی از این سایت کسب کنیم باید در Google Ads یک کمپین فعال داشته باشیم. حتی زمانی که کمپین فعال در گوگل ادز نداریم باز هم این سایت محدودیتی در تعداد جستجو برای ما ایجاد نمی کند. و پیشنهاد های کلمات کلیدی خوبی را به ما ارائه می دهد. این ابزار اطلاعات دقیقی در مورد لیست Keyword  های نمایش داده شده به ما نمی دهد. مثلا میانگین جستجوی ماهانه (Average monthly searches) برای کلمات کلیدی را به صورت بازه  نشان می دهد که دقت ما را پایین می آورد.

ابزار keywordplanner از سایت google ads برای انتخاب بهترین کلمات سئو
ابزار keywordplanner از سایت google ads برای انتخاب بهترین کلمات سئو

5- سایت MOZ و ابزار Keyword Explorer

ابزار Keyword Explorer یکی از ابزارهای سایت MOZ است که برای پیدا کردن کلمات کلیدی به ما کمک می کند. در این سایت می توانیم کلمه کلیدی را جستجو کنیم یا یک سایت خاص، این سایت سختی کلمه کلیدی، تخمین CTR مربوط به آن کلمه، کلمات کلیدی مرتبط و سایت های دارای رتبه را به ما می دهد.

سایت MOZ و ابزار رایگان Keyword Explorer برای پیدا کردن کلمات کلیدی
سایت MOZ و ابزار رایگان Keyword Explorer برای پیدا کردن کلمات کلیدی

 

6- keywordtool.io

keywordtool.io  یکی از ابزار های قابل اعتماد و معتبر در سئو می باشد. دسترسی به اطلاعات کامل و جزئیات کلمات کلیدی مد نظر تنها در حالتی ممکن است که اکانت خریداری کرده باشید. توی این سایت می تونید کلمه کلیدی مد نظرتون رو تایپ کنید و با استفاده از فیلد هایی که وجود دارد:

1 جستجو را در گوگل، آمازون و سایر سایت های مشخص شده انجام دهید.

2 در این قسمت امکان تنظیم جستجو را روی تصاویر، ویدئو ها، اخبار یا همه موارد وجود دارد. و در حالت کلی روی این گزینه را روی All یا همه موارد تنظیم می کنیم.

3 در این بخش زبان و کشور را انتخاب می کنیم.

ابزار keywordtool.io برای جستجو کلمات مناسب سایت

سپس این سایت میزان سرچ کلمه (Total Search Volume)، ترند کلمه مد نظر (Average Trend)، میانگین هزینه گوگا ادز (Average CPC) و میزان رقابت کلمه کلیدی  (Average Competition )را مشخص می کند. آیتم میزان رقابت این سایت مشابه بخش میزان سختی کلمات کلیدی در سایت های MOZ و KWfinder می باشد . در قسمت پایین تر نموداری از ترند کلمات کلیدی در بازه زمانی مشخص به ما داده می شود.

اما این سایت کیوردهای مرتبط را نیز به ما پیشنهاد می دهد. این ویژگی در قالب جدولی در پایین همین صفحه ارائه می شود که در این جدول میزان سرچ هر کلمه (search volume)، ترند مربوط به آن (Trend)، میانگین هزینه برای تبلیغات در گوگل ادزبرحسب دلار (CPC) و میزان رقابت (Competition) مشخص می گردد.

با انتخاب کلمات کلیدی مد نظر میتوانیم از این اطلاعات خروجی بگیریم و ذخیره کنیم.

7- گوگل ترندز ( Google Trends )

Google Trends ابزار کاملا رایگان از گوگل هست که به کمک اون می توانیم کلمات کلیدی مختلف را با هم مقایسه کنیم. نمودار هایی که گوگل ترندز ارائه می دهد متریکس خاصی ندارد و برحسب در صد نیست! به کمک این ابزار ترند کلمات کلیدی در بازه های زمانی مختلف مشخص می گردد. از این نمودار می توان خروجی CSV گرفت یا آن را به اشتراک گذاشت.

گوگل ترندز برای پیداکردن و مقایسه کلمات کلیدی رایگان

در قسمت پایین این سایت میزان جستجو این کلمات برحسب کشور نیز مشخص می شود. و در بخش های دیگر کلمات کلیدی مرتبط را ارائه می کند.

گوگل ترندز

8- Ahrefs

سایت Ahrefs قابلیت های منحصر به فردی برای انجام فراید سئو ارائه می دهد. و یکی از قابلیت های این سایت یافتن کلمات کلیدی مناسب با استفاده از ابزار keywords explorer tool  می باشد. برای استفاده از این سایت باید اکانت تهیه کنیم! برای شروع یک کلمه یا یک عبارت کلیدی در این بخش وارد می کنیم. می توانیم کشور مورد نظر را انتخاب کنیم و بعد سرچ می کنیم.

در صفحه ای که به ما نمایش داده می شود پارامترهایی مانند میزان سختی کلمه کلیدی (Keyword difficulty)، میزان سرچ (search volume)، میزان کلیک(Clicks) و درآمد حدودی حاصل از هرکلیک را مشخص می کند.

این سایت نیز کلمات کلیدی مرتبط را به ما پیشنهاد می دهد. و برای هر یک از این کلمات پارامترهای نامبرده را مشخص می کند.

حتی این سایت برای انتخاب کلمات مناسب برای کمپین های گوگل ادز هم اطلاعات با ارزشی مانند هزینه تبلیغات میزان درآمد حاصل از کلمه مورد نظر را به ما نشان می دهد.

پیداکردن کلمات کلیدی به کمک پلن رایگان ahrefs
پیداکردن کلمات کلیدی به کمک پلن رایگان ahrefs

9- semrush

Semrush یکی از ابزار های کامل سئو می باشد که قابلیت های زیادی مثل بررسی دامنه ها، آنالیز ترافیک، لینک بیلینگ، بررسی بک لینک ها و… را دارد. یکی از قابلیت های ویژه این سایت بررسی کلمات کلیدی است. البته برای استفاده از این سایت باید اکانت تهیه کنیم و فقط 10 جستجوی رایگان را در اختیار کاربر قرار می دهد.

این سایت میزان جستجو در کشوری که انتخاب کرده ایم، میزان سختی کلمه کلیدی (keyword difficulty)، هزینه تبلیغات گوگل ادز، میزان سرچ در کشوری که انتخاب کرده ایم و در جهان جزء موارد کلی است که این سایت در زمینه کلمات کلیدی ارائه می دهد. اما اطلاعات کامل تری مانند ترند و روند جستجوی کلمه کلیدی در بازه زمانی خاص، سایر کلمات کلیدی مرتبط و میزان سرچ هر یک را به ما نمایش می دهد.

این سایت در بخش دیگری وضعیت صفحه جستجو و نتایج آن را در قالب جدول به ما ارائه می دهد. در این جدول می توانیم ادرس صفحه ای که با کیورد مدنظر ما در صفحه SERP قرار دارد را به همراه دامنه اصلی به ما نشان می دهد. این کار در آنالیز این که چه کلمه ای را برای صفحات داخلی و یا این که چه کلمه ای را برای صفحات اصلی انتخاب کنیم بسیار موثر خواهد بود. در این جدول اطلاعات دیگری مثل ارزش Url  ، تعداد بک لینک ها، میزان ترافیکی که این صفحه برای سایت به همراه دارد، و تعداد کلمات کلیدی که این صفحه در موتور جستجو برای آن رتبه دارد، در اختیار کاربر قرار می گیرد.

در تصاویری که برای شما عزیزان قرار داده ایم تمام اطلاعات درج نشده است چون ما برای این آموزش از بخش رایگان سایت استفاده کرده ایم.

جمع بندی و نتیجه گیری

علاوه بر مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم سایت ها و ابزار های دیگری نیز برای آنالیز کلمات کلیدی و پیدا کردن کلمات جدید برای سئو وجود دارد. برای مثال serpstat، SpyFu، LongTailPro و…. ابزار هایی هستند که در این زمینه می توانن به ما کمک کنند. اما سایت هایی که در بالا به آن ها اشاره کردیم برای پیدا کردن کلمات کلیدی کافی است. حتی بعضی از این سایت ها به تنهایی می توانند برای ما کافی باشند. پیشنهاد ما تمرکز بر آنالیز کلمات می باشد و ابزارها نباید ما را از هدف مان دور کند!

درباره ما

زانیم در تلاش است برای هر پروژه همه ابعاد فنی، و تکنولوژیکی یک پروژه را بررسی کند و مناسبترین راه کارها را برای برآورده سازی نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت پروژه ها برآورده سازد.

بررسی اختصاصی هر پروژه و رویکرد فنی و  Solution  محور به پروژه ها مواردی است که می تواند برای هر پروزه ارزش افزوده قابل توجهی به همراه داشته باشد. 

تماس با ما

کلیه حقوق این سایت مربوط به گروه زانیم می باشد.

برای دریافت لیست رپورتاژهای انگلیسی با ما تماس بگیرید.
This is default text for notification bar