نرخ پرش یا Bounce rate چیست؟ چگونه آن را کاهش دهیم؟

گوگل همواره در تلاش است تا با بررسی نحوه تعامل کاربر با یک وب سایت، رتبه بندی را انجام دهد. یکی از فاکتور های سئو که نحوه تعامل مخاطب با سایت را نشان می دهد Bounce rate یا نرخ پرش نام دارد. نرخ پرش در دنیای واقعی مانند مشتریانی است که وارد مغازه می شوند بدون بررسی سایر جنس ها و حتی پرسیدن قیمت از مغازه خارج می شوند. در سایت ها هم کاربر ممکن است بدون رفتن به سایر صفحات یا ایجاد تعامل باسایت آن را ترک کند.

با ما همراه باشید تا در این مقاله موضوعات زیر را بررسی کنیم.

Bounce rate چیست؟
چگونه Bounce rate را در گوگل آنالیتیکس بررسی کنیم؟
Bounce rate سایت باید چقدر باشد؟
روش های کاهش نرخ پرش

Bounce rate چیست؟

تعریف گوگل از Bounce rate یا نرخ پرش “درصد جلسات تک صفحه ای” است. منظور از جلسات تک صفحه ای به عنوان مثال جلساتی است که فرد بدون تعامل با صفحه، سایت شما را از صفحه ای که وارد شده، ترک کند.

در اینجا یک مثال ساده در مورد نرخ پرش وب سایت آورده ایم تا بهتر با این مفهوم آشنا شوید. فکر کنید Bounce rate به عنوان شخصی است که بر روی وب سایت شما فرود می آید. این شخص روی هیچ صفحه دیگر کلیک نمی کند و سپس از سایت شما خارج می شود. بنابراین Bounce rate درصد افرادی است که تنها صفحه ورود را بررسی می کنند و خارج می شوند یا حتی پیش از دیدن صفحه فرود، لینک را می بندند و از سایت خارج می شوند.

 

چگونه Bounce rate را در گوگل آنالیتیکس بررسی کنیم؟

برای بررسی Bounce rate در گوگل آنالیتیکس به بخش Audience و سپس Overview مراجعه کنید. نمای کلی بررسی کنید

بررسی Bounce rate را در گوگل آنالیتیکس

 

 

در این قسمت Bounce rate کلی وب سایت شما نمایش داده می شود. اما هر سایت دارای چندین نرخ پرش مختلف است . جالب است بدانید هر صفحه از وبسایت شما دارای Bounce rate مخصوص به خود می باشد. نرخ پرش هر صفحه به شما درصد بازدیدکنندگانی را می گوید که در آن صفحه قرار گرفتند و از همان صفحه از وب سایت شما خارج شدند. به علاوه نرخ پرش مربوط به هر دستگاه، درصد افرادی که از تلفن همراه، تبلت و رایانه استفاده می کنند را نشان می دهد. در ادامه نرخ های پرش مختلف را بررسی خواهیم کرد.

 

Bounce rate هر وب سایت باید چقدر باشد؟

Bounce rate هر وب سایت شما به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این بخش به بررسی عوامل اصلی موثر در نرخ پرش می پردازیم:

نوع ترافیکی که جذب می کنید آیا بازدید کنندگان از وب سایت شما به طور خاص به دنبال شرکت شما هستند یا آنها به دنبال اطلاعات هستند؟ افرادی که با شما یا برند شما را می شناسند، نسبت به افرادی که بدون آشنایی قبلی وارد وبسایت شما شده اند نرخ پرش کمتری دارند. همین دلیل باعث شده که در سال های اخر تاثیر برندینگ روی سئو بیش از قبل مورد توجه قرار بگیرد. واضح است که اگر افراد با برند شما اشنا باشند راحت تر به وبسایت شما اعتماد می کنند. در صفحه جستجو بیشتر روی سایت شما کلیک می کنند. همچنین پس از ورود به وبسایت شما بیشتر در سایت باقی می مانند و احتمالا صفحات بیشتری را نیز بررسی می کنند.

منابع ترافیک وب سایت شما. به عنوان مثال بازدیدکنندگانی که از نتایج جستجوی گوگل وارد سایت می شوند، نرخ پرش بسیار کمتری نسبت بازدیدکنندگان شبکه های اجتماعی دارند. زیرا وقتی افراد در حال کار یا بازی هستند، تمرکز کمتری برای بررسی محتوای وبسایت ها دارند.

صفحات لندینگ پیج وبسایت. به عنوان مثال صفحات وبلاگ نسبت به صفحات محصول یا خدمات دارای نرخ پرش بالاتری هستند. اگر افراد مستقیماً به صفحه اصلی وارد شوند نباید نرخ پرش بالایی را داشته باشند. باید بتوانند به سرعت محتوای هدف خود را از طریق لینک های موجود پیدا کنند. اما اگر مخاطب وارد پست یا مقاله وبلاگ شود که که از آن به هیچ صفحه دیگری لینک سازی مناسب نشده است، این صفحه معمولا Bounce rate بالایی را خواهت داشت.

طراحی و ساختار وب سایت. سایت هایی که پیمایش مسیر در آنها دشوار است، گیج کننده هستند یا سبک طراحی قدیمی دارند، برای دستگاه های مختلف رسپانسیو نشده اند، همگی دارای نرخ پرش بالاتری نسبت به وب سایت های با طراحی و ساختار درست هستند. آیا سایت شما به طونه ای طراحی شده که تعامل کاربر با آن به سادگی انجام شود؟ از این منظر وبسایت خود را بررسی کنید و در صورت وجود مشکلات احتمالی آن ها را مرتفع کنید. در غیر این صورت Bounce rate بالایی را تجربه خواهید کرد.

وضوح موضوع صفحات.  آیا بلافاصله مشخص می شود که سایت شما در چه زمینه ای فعالیت می کند؟ سایت شما فروشگاه است یا سایت شرکتی و اطلاع رسانی؟ اگر کاربر نتواند در نگاه اول پاسخ سوالات خود را پیدا کند بی شک وب سایت شما را ترک می کند. کاربران تعامل خوبی با وبسایت های پیچیده ندارند. بنابراین اگر نتوانند پاسخی را که به دنبال آن می گردند پیدا کنند، ترجیه می دهند وبسایت های دیگر را بررسی کنند.

سرعت و قابلیت استفاده از وب سایت. وب سایت های با سرعت بارگذاری پایین همیشه Bounce rate بالا و نرخ تبدیل کم دارند. طبق گفته گوگل ، 53٪ از کاربران تلفن همراه سایت هایی با سرعت لود بیش از 3 ثانیه را ترک می کنند. معیارهای فنی وبسایت در آپدیت های اخیر گوگل اهمیت بیشتری دارند. این معیارها نه تنها روی نرخ پرش بلکه روی رتبه بندی وبسایت نیز تاثیر قابل توجهی دارند.

نرخ پرش یا Bounce rate بالا نشاندهنده خرج افراد از سایت بدون کلیلک یا اینترکشن می باشد

 

روش های کاهش Bounce rate

1-    اضافه کردن ویدئو به هر صفحه

با اضافه کردن ویدئو به هر صفحه کاربران بیش از دو برابر زمان معمول در سایت شما می مانند. همین مسئله باعث جذب مخاطب و کاهش Bounce rate می گردد. بررسی صفحات دارای ویدئو و صفحات بدون ویدئو نشان داده که صفحات دارای ویدئو نرخ پرش کمتر(حدود 11%) را تجربه می کنند. شاید به دلیل هزینه و سختی، ساخت ویدئو بسیاری از افراد به استفاده از ویدئو در سایت خود تمایلی نداشته باشند. توجه داشته باشید که تما نباید ویدئو را خودتان تولید کنید. می توانید از ویدئو های سایت های اشتراک ویدئو مثلا آپارات استفاده کنید.

2-     بهبود بخش های ضعیف هر صفحه

در بسیاری از صفحات هر وبسایت بخش های ضعیفی وجود دارد که که معمولا وقتی کاربر به این صفحات می رسد از وبسایت خارج می شود. یکی از راه های کاهش Bounce rate ، بهبود و جذاب کردن همین بخش های وب سایت است. شما می توانید با اضافه کردن تیترهای جذاب، پرسیدن سوال، اضافه کردن آیتم های call to action از خروج کاربر جلوگیری کنید.

3-    بهبود سرعت وبسایت

بررسی گوگل از 11 میلیون صفحه در وب سایت های مختلف نشان داده است که سرعت پایین برای لود صفحات باعث افزایش بانس ریت می شود. شما می توانید با ابزار های مختلفی نظیر PageSpeed Insights tool Google سرعت وب سایت خود را تست کنید. در صورت نیاز خود یا مسئول فنی وبسایت جهت بهبود آن اقدام کنید.

4-    هدف جستجو یا Search Intent

محتوایی که برای هر موضوع تولید می شود باید با هدف کاربر از جستجو مطابقت داشته باشد. به عنوان مثال اگر کاربر کلمه “خرید کفش آنلاین” را جستجو کند معمولا به دنبال دیدن مدل های مختلف کفش و در نهایت خرید می باشد. در این شرایط در صورتی که سایت شما برای این کلمه با یک مقاله وبلاگ رتبهع کسب کرده باشد، کاربر پس از ورود به سایت شما بلافاصله خارج خواهد شد. به همین دلیل باید صفحات وبسایت را مطابق با هدف جستجو یا Search Intent طراحی و بهینه سازی کنید.

5-    اضافه کردن لینک های داخلی به صفحات

همانطور که می دانیم لینک های داخلی به بهبود سئو سایت کمک می کنند. اما باید توجه داشته باشیم که لینک های داخلی می تواند کاربر را تشویق به بازدید از سایر صفحات کند. این مسئله به مضوح باعث کاهش نرخ پرش یا بانس ریت می گردد.

6-    فهرست مطالب با لینک های پرشی

محتواهای طولانی نسبت به سایر محتواهای وبلاگ و پست های کوتاه بک لینک جذب می کنند. در نتیجه در رتبه بندی موتور های جستجو نیز جایگاه بهتری خواهند داشت. با قرار دادن فهرست مطالب با لینک های پرشی به کاربر کمک کنید که محتواهای طولانی را بهتر و راحت تر بررسی کند. این کار باعث جلو گیری از افزایش Bounce rate کاربران به دلیل پیدا نکردن محتوای هدف خود در محتواهای طولانی می گردد.

 

تخمین میزان Bounce rate طبق میزان ترافیک ساختار سایت و صفحات لندینگ

جمع بندی

در این مقاله Bounce rate یا نرخ پرش را به عنوان یکی از آیتم های رتبه بندی وب سایت ها مورد بررسی قرار دادیم. و نحوه پیداکردن نرخ پرش را در ابزار گوگل آنالیتیکس بررسی کردیم. در نظر داشته باشید میزان نرخ پرش برای هر وب سایت و صفحه متفاوت می باشد. با توجه به اهمیت این فاکتور در سئو برای بهبود آن 8 روش را معرفی کردیم. امیدواریم از این روش ها استفاده کنید و تجربه خود را برای ما درج کنید.

درباره ما

زانیم در تلاش است برای هر پروژه همه ابعاد فنی، و تکنولوژیکی یک پروژه را بررسی کند و مناسبترین راه کارها را برای برآورده سازی نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت پروژه ها برآورده سازد.

بررسی اختصاصی هر پروژه و رویکرد فنی و  Solution  محور به پروژه ها مواردی است که می تواند برای هر پروزه ارزش افزوده قابل توجهی به همراه داشته باشد. 

تماس با ما

کلیه حقوق این سایت مربوط به گروه زانیم می باشد.

برای دریافت لیست رپورتاژهای انگلیسی با ما تماس بگیرید.
This is default text for notification bar