ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی یک استراتژی بازاریابی دیجیتال است که مبتنی بر ارسال ایمیل و توسعه روابط با مشتریان می باشد. ایمیل مارکتینگ یک استراتژی موثر بازاریابی است که با هزینه کم مخاطبان را به مشتری تبدیل می کند. استمرار در اجرای فرایند بازاریابی ایمیلی باعث جلب اطمینان مخاطبان برای خرید و تشویق مشتریان به خرید مجدد می شود. یکی از مزیای بازاریابی ایمیلی این است که می توان کلیه فرایند را با استفاده از ابزارها به صورت خودکار انجام داد. از طریق این روش بازاریابی می توان مشتریان زیادی را به سایت جذب کند و از این طریق به سئو کمک کند.
اولین ایمیل ارسال شده توسط ری تاملینسون(Ray Tomlinso) در سال 1971 یا 1978 (به نقل از منابع مختلف ) ارسال شد. ارسال ایمیل و برقراری ارتباط از این طریق آغاز دوران ارتباطات مدرن است. ایمیل ارسالی او حاوی مجموعه ای از اعداد و حروف بود که بیشتر شبیه رمز عبور بودند تا محتویات یک ایمیل. این ایمیل از طریق شبکه ای از ماشین ها از یک رایانه به رایانه دیگر ارسال شد که بی شباهت به اینترنت امروزی نیز نبود. تاملینسون همچنین معرف نماد “@” را در آدرس های ایمیل بود. سال ها بعد گری تورک (Gary Thuerk)، مدیر بازاریابی در Digital Equipment Corp ، اولین ایمیل تجاری را ارسال کرد. ایمیل او به لیستی از آدرس های ایمیل ارسال شد و این کار نقطه آغاز بازاریابی ایمیلی شد. با وجود این که ایمیل تورک تنها به چند صد نفر ارسال شد ولی همین مسئله باعث شد او لقب “Father of Spam” را دریافت کند. امروز، میلیون ها کمین ایمیل مارکتینگ در سراسر جهان در جال انجام است. اما متاسفانه با وجود پیشرفت های قابل توجه در این حوزه باز هم بسیاری از ایمیل ها بی کیفیت و ناخوشایند هستند. استفاده از ایمیل مارکتینگ به شما کمک می کند تا برای ارتقا برند خود و افزایش فروش، با مخاطبان خود تعامل داشته باشید. شما می توانید بسیاری از کارها مانند فروش محصولات، به اشتراک گذاشتن اخبار، اطلاع رسانی رویدادها و … را از طریق سیستم ایمیل مارکتینگ انجام دهید.
امروزه برای اجرای کمپین های بزرگ ایمیلی و انجام ایمیل مارکتینگ به صورت مستمر و پیوسته از نرم افزارهای ایمیل مارکتینگ استفاده می کنند. این نرم افزارها با قابلیت های خود فرایند بازاریابی را ساده تر و مطمئن تر می کنند. قابلیت های مهم نرم افزارهای ایمیل مارکتینگ به شرح زیر می باشد:
بازاریابی ایمیلی را می توان از طریق نرم افزارها یا پنل های ایمیل مارکتینگ انجام داد. علاوه براین پنل ها می توان از سرویس های آنلاین ارسال ایمیل نیز استفاده کرد. یکی از سایت های معروف در این حوزه سایت Mailchimp است. این وب سایت خدمات مختلفی برای ایمیل مارکتینگ ارائه می دهد. حتی پلن های رایگان ایمیل مارکتینگ نیز می تواند نیاز های کمپین های کوچک را پاسخ گو باشد.
نکته مهم پیش از شروع بازاریابی ایمیلی درک نوع و ساختار این نوع بازاریابی است. به یاد داشته باشید افراد از طریق رسانه های مختلف مورد حجوم تبلیغاتی هستند. پس ارسال پیام های تبلیغاتی متعدد برای آنها جذابیتی نخواهد داشت. نکته مهم این است که پیام شما در اینباکس مخاطبتان قرار می گیرد. این موضوع را شبیه شرکت در مهمانی یا دعوت به منزل شخصی افراد بدانید. پس باید با وقت شناسی و به دور از ارسال پیام های آزار دهنده این کار را انجام دهید. در غیر این صورت آن ها دریافت ایمیل های شما را متوقف می کنند و این به معنی شکست فرایند ایمیل مارکتینگ است.
مطمئناً هیچ کمپین ایمیل مارکتینگ بدون اجازه گرفتن از مخاطب برای دریافت ایمیل، موفق نخواهد بود. بنابراین ابتدا باید بر روی ایجاد یک لیست ایمیل تمرکز کنیم. روش های زیادی برای انجام این کار وجود دارد. مثلا وارد کردن ایمیل برای دریافت رایگان یک محصول یا یک آموزش، دریافت تخفیف جهت خرید یا شرکت در یک رویداد یا جذب مخاطب از طریق فرم های سایت. راه های زیادی برای جمع آوری ایمیل از مشتریان وجود دارد. نمی توان گفت کدام یک از این روش ها بهتر است. به این نکته توجه داشته باشید که روش مناسب خود را از طریق شناخت مشتریان و ماهیت کسب و کار می توانید انتخاب کنید. برای این که از مشتری بخواهید ایمیل خود را وارد کند نیاز به جلب اعتماد او دارید. این فرایند باید از طریق ایجاد انگیزه، درج جملات صحیح و به جا، استفاده از طراحی گرافیکی مناسب و پیاده سازی صحیح فرم صورت پذیرد.
برای استفاده از بازاریابی ایمیلی باید هر ایمیل را اولین و آخرین فرصت برای جذب مخاطب بدانید. تمام آیتم های موثر در بازاریابی ایمیلی را باید به دقت رعایت کنید. اگر زمانبندی خاصی مثل یک ایمیل در هفته را انتخاب کرده اید به آن پایبند باشید. اگر چندین ایمیل را در یک روز بفرستید و پس از یک ماه دوباره ارسال ایمیل را انجام دهید کمپین شما با شکست مواجه خواهد شد. برای طراحی کمپین های ایمیل مارکتینگ به این موضوع توجه کنید که ایمیل شما چقدر برای مشتری مفید است. سعی کنید نحوه دریافت ایمیل را به قدری موثر پیاده سازی کنید که مشتری پس از دیدن ایمیل شما در صندوق ورودی خود، شما را به یاد آورد. با این کار توجه او به ایمیل شما بیشتر می شود در نتیجه بازدهی بهتری خواهید داشت.
تا اینجا اصول یک کمپین ایمیل مارکتینگ موثر را بررسی کردیم. در اینجا می خواهیم کمپین ها را از نظر میزان بازدهی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار دهیم. در بازاریابی پس از اجرای هر کمپین یا هر فعالیتی باید نتایج را بررسی کنیم و دلایل موفقیت یا شکست را تحلیل کنیم. برای استفاده از ایمیل مارکتینگ فاکتور هایی مانند تعداد ایمیل های باز شده، نرخ کلیک و لغو اشتراک اهمیت ویژه ای دارد. تعداد ایمیل های باز شده نشان می دهد که چند نفر از مخاطبان روی ایمیل کلیک کرده اند و ایمیل را باز کرده اند. عواملی مانند آگاهی برند، سابقه تعاملات مثبت و … می تواند کاربر را تشویق کند روی ایمیل شما کلیک کند یا از آن رد شود. فاکتور بعدی میزان کلیک یا CTR است که نشان می دهد که چند نفر در ایمیل شما روی لینک موجود کلیک کرده اند (در صورت وجود). اگر CTR شما کم است، به این معنی است که پیام شما به اندازه کافی هدفمند و جذاب نبوده است. ممکن است ضعف در طراحی گرافیکی ، مبهم بودن پیام یا محتوای تکراری و غیر جذاب باعث کلیک نکردن کاربر روی لینک شما شود. لغو اشتراک اشتراک مشخص می کندکه چند نفر اشتراک در خبر نامه را لغو کرده اند. اگر نرخ لغو اشتراک شما نسبت به تعداد ایمیل ارسالی زیاد است، باید مجدد تمام آیتم های موثر در بازاریابی ایمیلی، را مورد باز بینی قرار دهید. جمع بندی ایمیل مارکتینک یا بازاریابی ایمیلی یکی از روش های بازاریابی قدیمی محسوب می شود. برعکس تصور افراد، این روش نه تنها منسوخ نشده است بلکه هنوز هم بسیار مورد توجه است. برای استفاده از بازاریابی ایمیلی باید سه مرحله گفته شده را به دقت دنبال کنیم. هر یک از مراحل را باید بدون خطا انجام دهیم تا بتوانیم کمپین موفقی داشته باشیم. اجرای کمپین پایان کار نیست بلکه نقطه ای برای بررسی نتایج و ایجاد استراتژی جدید و اصلاح شده است. برای انجام بازاریابی ایمیلی موفق می توان از نرم افزار ها یا ابزارهای آنلاین موجود استفاده کرد. این ابزارها ضمن تسهیل در انجام فرایند بازاریابی، امکان گزارش گیری دقیق را نیز برای ما فراهم می سازد.
زانیم در تلاش است برای هر پروژه همه ابعاد فنی، و تکنولوژیکی یک پروژه را بررسی کند و مناسبترین راه کارها را برای برآورده سازی نیازهای کوتاه مدت و بلند مدت پروژه ها برآورده سازد.
بررسی اختصاصی هر پروژه و رویکرد فنی و Solution محور به پروژه ها مواردی است که می تواند برای هر پروزه ارزش افزوده قابل توجهی به همراه داشته باشد.
کلیه حقوق این سایت مربوط به گروه زانیم می باشد.